Wegens vakantie zijn wij gesloten van 5 t/m 21 augustus.

Fietscentrum Groningen 10 Beoordeling 9.1 gebaseerd op 129 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

  1. Home
  2. »
  3. Elektrische fietsen
  4. »
  5. Batavus elektrische fiets

Batavus Elektrische Fiets

Elektrische fietsen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Logisch, want E-bikes hebben dan ook erg veel voordelen voor elk soort fietser. Je fietst sneller en met minder moeite én het is een stuk voordeliger en milieuvriendelijker dan de auto. De Batavus elektrische fiets is daarbij een echte winnaar. Het is een tweewieler van Hollandse bodem met een innovatief design, de nieuwste techniek en ontwikkeld met oog op comfort.  Daarmee trap je gemakkelijk de kilometers weg, terwijl je tijdens je rit de tijd hebt om van de omgeving te genieten. De ruime actieradius van de standaard accu kun je altijd uitbreiden door te kiezen voor een grotere accu. Lange afstanden, korte ritjes, de sportieve trips of woon-werkverkeer; Batavus heeft elektrische fietsen voor iedereen. Of je nu elke dag  op en neer gaat naar je werk, of er alleen in het weekend op uit wilt trekken; er is altijd een geschikte elektrische fiets van Batavus!

Batavus elektrische fiets middenmotor

Bij Batavus is een elektrische fiets altijd uitgerust met een midden- of een voorwielmotor. Bij de middenmotor gaat het om een elektrische fiets met Bosch techniek. De motor zit dan relatief laag, waardoor de E-bike ook een laag zwaartepunt heeft. Dat fietst prettig en zorgt voor een stabiele zit, ook bij hogere snelheden. Bij een elektrische fiets voor heren of dames met Bosch techniek hoort ook altijd de E-motion techniek met een handige display, c.q. bedieningspaneel. Dit kan een Intuvia display zijn, centraal op het stuur, of een Purion display aan het uiteinde van het stuur. Je vindt er je ritgegevens terug en je kunt er de mate van ondersteuning (er zijn 4 ondersteuningstanden) aanpassen. Ben je moe of moet je een brug op fietsen, dan stel je even een hogere ondersteuningstand in, ideaal! Bij een Batavus elektrische fiets met middenmotor kun je meestal ook zelf kiezen welke accucapaciteit, en dus actieradius, je graag wilt. De accu’s zijn verkrijgbaar in 300Wh, 400Wh, 500Wh en 625Wh.

Batavus elektrische fiets accu in frame

Er zijn vele soorten accu’s met verschillende capaciteiten. Bij elke accu wordt de hoeveelheid Wh (wattuur) vermeld. Hoe hoger dit is, hoe langer en verder je kunt fietsen. De actieradius, ofwel de afstand die je met een volle accu kunt fietsen, is echter niet alleen afhankelijk van het aantal Wh. Ook de temperatuur, het landschap en mate van ondersteuning zijn van invloed. Bij een Batavus elektrische fiets kan de accu op verschillende locaties zitten: in de bagagedrager, op het frame en in het frame. De sportievere modellen zijn vaak voorzien van een accu op het midden van de schuine buis van het frame. Dit zorgt voor een goede gewichtsverdeling waardoor je prettig fietst. Nog innovatiever is de Batavus elektrische fiets met accu in het frame. Hierdoor is hij haast onzichtbaar en zeer goed beschermd. Tip: schaf een extra accu aan voor een nog grotere actieradius, zo kun je halverwege je rit de accu in het frame vervangen door een volle.

Batavus Finez

De in 2020 tot beste fiets uitgeroepen Finez is een heerlijke, stabiele E-bike voor heren en dames met een frame dat is ontwikkeld in samenwerking met de T.U. Delft. Door de geïntegreerde accu en de middenmotor heeft de fiets een laag zwaartepunt en is het bijna niet herkenbaar dat het om een elektrische fiets gaat. Dit stabiele frame in combinatie met de geveerde voorvork en zadel zorgen voor een super comfortabele zithouding. Bovendien is deze fijne stadsfiets voorzien van extra luxe. Zo heeft de Batavus Finez Power 2021 een geïntegreerde accu met een capaciteit tot 625Wh waar je heerlijke lange ritten mee kunt rijden. Dankzij de 8 versnellingen en krachtige ondersteuning fiets je altijd en overal met gemak en comfort. De nieuwe Vizi-verlichting met dag- en nachtstand zorgt dat je altijd goed zichtbaar bent in het verkeer. De verlichting werkt op de accu en staat daarom altijd aan tijdens het fietsen. De Batavus Finez Power Excl met schijfremmen en riemaandrijving is het ‘neusje van de zalm’ in de Finez-serie. Daarnaast is er in deze serie ook een sportmodel; de Batavus Finez E-go Sport.

Meeuwerderweg 52 9724 EV Groningen

Chat openen
Op zoek naar een nieuwe (elektrische) fiets of wilt u een afspraak maken voor in de werkplaats? Chat vrijblijvend met ons via WhatsApp!