Wegens vakantie zijn wij gesloten van 5 t/m 21 augustus.

Fietscentrum Groningen 10 Beoordeling 9.1 gebaseerd op 129 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Fietsplan

Een fietsplan is een stimuleringsregeling vanuit werkgevers om de fiets te pakken naar het werk. Goed voor de fysieke en mentale gesteldheid en het scheelt ook nog eens geld!

Voor werkgevers kunnen er meerdere motieven zijn om het fietsplan te stimuleren naast alleen vitaliteitsbeleid. Denk aan duurzaamheid om bij te dragen aan de emissiedoelstellingen in 2035. Maar ook mobiliteitsproblemen oplossen. In de stad Groningen worden auto’s steeds meer geweerd en draagt bij aan een langere reistijd. Tevens is parkeerproblematiek ook een groot aspect wat meespeelt om personeel op de fiets te krijgen.

Wat zijn de andere voordelen naast vitaliteit, duurzaamheid en mobiliteit? Euro’s!

Medewerkers kunnen met belastingvoordeel een nieuwe fiets aanschaffen. Hoe hoger het bedrag, destemeer voordeel. Dat ga je zeker merken bij een nieuwe elektrische fiets! Inmiddels is het fietsplan een sterk gewaardeerde secundaire arbeidsvoorwaarde en het besteedbare bedrag wordt in steeds meer bedrijven verhoogd. Als werkgever bespaar je ook met het fietsplan. Het uitkeren van het brutosalaris is lager. Dit loon waarover je gemiddeld 18% aan sociale lasten betaalt.

Fietsplan UMCG

Werkzaam bij UMCG? Veel collega’s hebben een nieuwe fiets uitgezocht in onze winkel. De aanvraagprocedure is zeer eenvoudig!
  1. Controleer of je recht hebt op het fietsplan.
  2. Dien de aanvraag voor het fietsplan in.
  3. Akkoord? Kom langs bij ons in de winkel om een nieuwe fiets uit te zoeken.
  4. Samen wordt de aanvraag ingevuld en deze dient u zelf in.
  5. Akkoord? Dan kunt u de fiets bij ons in de winkel ophalen.
  6. De volledige betaling vind plaats bij ons in de winkel. De factuur kunt u vervolgens indienen bij uw werkgever en wordt vervolgens verrekend met het brutosalaris.

Werkzaam bij een andere organisatie?

Dan komt bovenstaande procedure vaak overeen bij uw werkgever. Verifieer samen met uw werkgever wat de mogelijkheden zijn en vraag naar de voorwaarden.

Meer weten? Neem contact op

Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Bel naar de winkel of laat een bericht achter via onderstaand formulier.

5/5
Chat openen
Op zoek naar een nieuwe (elektrische) fiets of wilt u een afspraak maken voor in de werkplaats? Chat vrijblijvend met ons via WhatsApp!